Wat houd de Gratis Jaarnota Check in?

Met de gratis jaarnotacheck controleert Your Budget voor de consument en klein zakelijke afnemer de jaarnota op:

  1. de kosten van leveringstarieven
  2. de energiebelasting en wat u kunt doen om deze kosten naar beneden te krijgen
  3. de netwerkkosten (de benodigde capaciteit en gefactureerde bedragen)

Besparen op de leveringskosten is voor consumenten en kleinzakelijk gratis. 

Alleen wanneer we maatwerk leveren voor de grootzakelijke markt, kost dit €24,95 per EAN-code om een goed verlengvoorstel te zoeken voor u en deze in orde te maken. Heeft u meerdere leveringsadressen, vraagt u dan een vrijblijvende offerte aan.

Kunt u besparen op de energiebelasting, of kunnen we energiebelasting terugvorderen, of uw netwerkkosten verminderen, dan kost dit onderzoek voor de consument per onderdeel €9,95 en voor bedrijven v.a. €24,95 (afhankelijk van hoeveel aansluitingen u dus heeft als bedrijf.) U krijgt vooraf een offerte zodat u weet wat het aanpassen van de netwerkkosten kost. Van het bedarg dat u kunt gaan besparen, is de eenmalige fee voor Your Budget 30% over de te realiseren besparing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat kan Your Budget hierin voor u betekenen?

De energiemaatschappij stuurt u de factuur en wij controleren alle punten op deze factuur op de volgende punten:

Wordt de energiebelasting wel juist doorberekend?
Kloppen uw netwerkkosten?
Is de netwerkaansluiting wel juist voor uw behoefte?
Staan uw leveringstarieven nog scherp of bent u inmiddels een slapende klant? 

 

 

 

 

 

Uw jaarnota bestaat uit 3 onderdelen :

  • Leveringstarieven en vastrecht van de energiemaatschappij
  • Belastingen: Energiebelasting elektriciteit en energiebelasting gas, opslag van duurzame energie , Btw, Regio toeslag, Heffingskorting elektriciteit
  • Netwerkkosten van de regionale netwerkbeheerder

 

  

Leveringstarieven 

Energiebelasting 

  Netwerkkosten

Besparing op leveringtarieven

Lagere leveringstarieven en vastrecht is een kwestie van uw eigen huidige contract te vergelijken met de huidige aanbiedingen.

Wilt u niet overstappen, dan kan dit. Your Budget kijkt dan bij uw huidige leverancier wat uw mogelijkheden zijn.

Maakt het voor u niet uit wie de factuur stuurt, dan zoeken we naar een heel scherp aanbod bij een andere leverancier. De keuze is aan u en zal door ons onderbouwd en uitgelegd worden.

Dit doen we niet alleen voor u, maar ook voor vele andere klanten die hierdoor een scherper tarief krijgen dan wanneer u als individu een offerte aanvraagt.

Voor consumenten en kleinzakelijk is dit gratis. Voor de grootzakelijke markt vragen we een vergoeding van €75,- per aansluiting, welke gebruikt zal worden om maatwerk te leveren.

Controleren & terugvorderen van belastingen

Heeft u meer dan 10.000 kWh, dan is het zeker lonend om de facturering van de afgelopen 5 jaar kosteloos te laten controleren.

Indien er kan worden teruggevorderd, dan vragen we een vergoeding van 30% fee over het terug te vorderen bedrag.

Hierbij werken we op een No Cure No Pay basis. Valt er niets te vorderen, dan zijn er de eerste keer geen kosten. Wilt u dat Your Budget dit jaarlijks voor u doet, dan kunt u een abonnement afsluiten voor 1, 2 of 3 jaar. Vraagt u hiervoor naar de voorwaarden.

Het kan dus zeker geen kwaad de proef op de som te nemen en de jaarnota check door Your Budget te laten doen.

Controleren, terugvorderen en/of verlagen van netwerkkosten

Netwerkkosten hoeven niet altijd juist doorberekend te worden door uw energiemaatschappij of dat de netwerkbeheerder te hoge gecontracteerde waardes doorberekend.

Netwerkaansluiting: Is deze wel up-2-date? In de loop de jaren is er veel verandert in de techniek waardoor u als klant ongemerkt op een te hoge netwerkaansluiting kunt zitten. Als uit onderzoek blijkt dat de aansluiting te zwaar of te groot is, dan zetten we de procedure in werking om deze te verlagen. 

We streven ernaar om de terugverdien tijd binnen 2 jaar te houden. Tot nu toe is het ons gelukt, de terugverdien tijd tussen 6 maanden tot 1,5 jaar te houden, waarbij ondanks de kosten voor de procedure, daarna al een besparing gerealiseerd is. Het enige wat Your Budget hierbij doet, is de netwerkkosten in uzelf investeren. Dit houdt in dat Your Budget een deel van de netwerkkosten niet meer laat uitgeven aan de netwerkbeheerder, maar aan de kosten die gemoeid zijn voor het verlagen van de netwerkaansluiting.

Hier werken we op een No Cure No Pay basis waarbij de fee van Your Budget 30% is over de te realiseren besparing.

 

 

No cure No Pay

Your Budget werkt bij het terugvorderen van bedragen en/of het verlagen van de netwerkkosten op No Cure No Pay basis. Wat houdt dit in?

Heel simpel: Is er geen remedie, dan zijn er ook geen kosten.

Het kan zijn dat uit onderzoek blijkt dat uw netwerkaansluiting verlaagd kan worden en u besluit om welke redenen dan ook dit niet door te zetten, dan blijft alleen de fee van Your Budget en kosten voor de meting staan. De kosten voor verlaging zullen dan niet in rekening worden gebracht.

De fee van Your Budget is €24,95 per aansluiting. Voor bedrijven met meerdere aansluitingen is het v.a. €24,95 per aansluiting. Vraagt u hiervoor een offerte aan. (dit zijn de nieuwe tarieven voor aanvragen vanaf juli 2016)

 

 

DOE DE GRATIS JAARNOTA CHECK!

Doe de gratis jaarnota check en laat Your Budget analyseren wat uw mogelijkheden om te besparen zijn. Hoe? Heel simpel: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uw meest recente jaarnota of ga naar het contactformulier.